veelgestelde vragen (F.A.q.)

Heeft u een vraag over Dutch Design Tent, tentverhuur, vergunningen, styling, etc. Bekijk onderstaande veelgestelde vragen en vind antwoorden. Mocht uw vraag er niet tussenstaan dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. 

Hoe gaat het in z'n werk?

Wanneer u interesse heeft in de Dutch Design Tent, komen wij eerst bij u langs om de locatie te bekijken en uw wensen door te spreken.

Wanneer uw wensen duidelijk zijn, kijken wij welk formaat tent, vloer het beste past en welk meubilair en decoratie nodig is. Wij maken een passende offerte. Wanneer deze ondertekend is, staat de reservering vast.

2 weken voor de datum nemen wij contact met u op om de opbouw en afbouw planning door te nemen. Voor een bruiloft houden wij altijd 2 dagen van te voren aan, zodat er 1 dag rust is. Zo is er nog een dag over om de puntjes op de i te zetten.

Met de opbouw komen wij vaak tussen 08:00/09:00 uur aan op locatie met 3-5 medewerkers, een vrachtwagen met oplegger en een mini ruw terrein heftruck. 

Hoe zit het met de gemeente?

Wanneer u meer weet over de invulling van het evenement (feest, bruiloft, zakelijk evenement), wat de locatie van het evenement gaat worden en hoeveel personen er ongeveer gaan komen kunt u bij de gemeente waar het evenement gehouden wordt informatie aanvragen. De gemeente kan u dan vertellen of u een vergunning of een melding nodig heeft. De regels met betrekking tot evenementen zijn per gemeente verschillend.

Het kan zijn dat de gemeente vraagt om een technisch bouwboek om de veiligheid van uw evenement te controleren. Wij beschikken hierover en kunnen u deze zo nodig toesturen.

Hoe zit het met de mogelijkheden voor aankleding en decoratie?

Wij beschikken over mooi houten meubilair met bijpassende banken. We kunnen ook een leuke mix maken van een bank aan één zijde en aan de andere zijde onze taupe kunststof design stoelen met rug en armleuningen voor extra comfort. De taupe kunststof design stoel hebben wij ook in barstoel uitvoering.

Wij hebben bijpassende houten kroonluchters van lampenbollen. Wilt u een meer moderne uitstraling? Dan kunt u ook kiezen voor een modern lichtplan met LED spots.

Voor de decoratie beschikken wij over zeer mooie vazen en potten waarbij je qua stijl alle kanten op kan. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een leuke tafelloper op thema of kleur met bijpassende bloemen in de vazen en potten. Zo krijgt u een unieke aankleding in eigen stijl.

Voor extra aankleding om nog meer sfeer te creëren kunt u denken aan leuke sfeerpanelen in vorm van een vakkenkast of krijtbord. Ook kunt u denken aan strobalen, fruitkisten, prikkabel, lampionnen etc. 

Spreek uw wensen uit en wij komen met creatieve input! 

Welk formaat tent heb ik nodig?

Wij rekenen 1 m2 per persoon. Dit is ruim genomen maar exclusief meubilair. 

Gaat het om een sta-feest met een DJ of een band? Een band heeft bijvoorbeeld een podium nodig en neemt best wat ruimte in beslag. Het kan zijn dat u dan meer ruimte nodig heeft per persoon.

Kiest u voor foodtrucks? Lopend buffet of lunch/dinner aan lange tafels? Het kan allemaal!

Wanneer het duidelijk is wat het doel is van uw evenement en hoe de dag indeling eruit ziet kunnen we samen kijken welk formaat tent het beste past bij uw evenement en het aantal personen dat wordt verwacht. 

Hoe zit het met stroom en water aansluitingen?

Wij kunnen de tent plaatsen zonder dat wij stroom nodig hebben. 

Wanneer u bij ons ook voor de verlichting kiest, lussen wij zelf alles door zodat het 1 stekker is die u op het stroomnet hoeft aan te sluiten. Wij maken gebruik van LED verlichting en hebben daarom geen krachtstroom nodig.

Mocht u gebruik maken van catering en muziek in de tent, dan zult u bij de cateraar en de DJ of band na kunnen vragen wat zij nodig hebben aan stroom.

Het is altijd mogelijk om een aggregaat te plaatsen wanneer er geen stroom aanwezig is.

Wat vinden anderen van Dutch Design Tent?

Wil je de ervaringen van anderen met Dutch Design Tent lezen? Bekijk ze dan op deze pagina >>